Preşedintele american Joe Biden laudă curajul poporului Ucrainei în lupta dintre "democraţie şi oligarhi": „Cetăţenii ucraineni au verticalitate. Sunt foarte curajoşi, femei, tineri stau în mijloc, în faţa unui tanc”

Ziarul Financiar 25.03.2022

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a lăudat, în cursul vizitei la o bază militară americană din Polonia, curajul civililor ucraineni care opun rezistenţă trupelor ruse, afirmând că în prezent este vorba de o luptă între "democraţie şi oligarhi".

"Cetăţenii ucraineni au verticalitate. Sunt foarte curajoşi, femei, tineri stau în mijloc, în faţa unui tanc, şi spun că nu se dau la o parte, îşi apără teritoriul, sunt incredibili", a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

"În prezent, se dă o luptă între democraţie şi oligarhi. Vă implicaţi în ceva mai mult decât atenuarea sau nu a situţiei ucrainenilor. Suntem într-o nouă etapă, generaţia voastră este într-un moment de inflexiune", a spus Joseph Biden, adresându-li-se militarilor americani din Divizia 82 Aeropurtată staţionaţi în baza din Rzeszów, în sud-estul Poloniei, la circa 125 de kilometri de frontiera Ucrainei.

Joseph Biden le-a mulţumit militarilor americani pentru activitate, afirmând că reprezintă "cea mai bună forţă combatantă din istoria lumii".