Franz Fuchs are undă verde de la ASF pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere la BCR Asigurări de Viaţă, Asirom şi Omniasig

Autor: Mircea Nica 11.03.2022

Franz Fuchs este noul vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere la societăţile BCR Asigurări de Viaţă, Asirom şi Omniasig, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat numirea lui pe această poziţie, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

Astfel, anterior, Franz Fuchs a fost director general adjunct în cadrul Vienna Insurance Group (VIG) în perioada 1 octombrie 2019 - 30 iunie 2020. El şi-a început cariera în industria asigurărilor pe zona actuarială. A deţinut funcţii de conducere în alte companii internaţionale ca specialist în asigurări de viaţă şi fonduri de pensii înainte de a se alătura grupului VIG.

Din 2003 până la începutul lui 2014, Franz Fuchs a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Compensa Non-Life şi Compensa Life în Polonia. El este preşedintele Consiliului de Administraţie al VIG Polska din 2003. A fost numit pentru prima dată în Consiliul de Administraţie al VIG Holding la 1 octombrie 2009.