Bondoc & Asociaţii: România este o piaţă interesantă pentru investitori, dar momentul de azi este un test. Acum se vede cum rezolvăm puzzle-ul tranziţiei energetice

Autor: Roxana Petrescu 09.03.2022

Alinierea foarte bună a autorităţilor cu actorii din piaţă, conservarea progreselor făcute pe partea de reglementare a pieţelor de energie şi dezvoltarea rapidă a mecanismelor noi care pot susţine dezvoltarea eolienelor offshore sau zona de hidrogen sunt principalii paşi pe care România îi are de făcut pentru a capta oportunităţile din zona tranziţiei energetice. Interesul investitorilor este ridicat, în ciuda contextului actual, spun reprezentanţii casei de avocatură Bondoc & Asociaţii.

„S-a acumulat un entuziasm în ultimii 2-3 ani în ceea ce priveşte piaţa locală. Cred că în continuare avem o şansă foarte mare să facem ce e mai bun din poziţia în care suntem. Este necesară însă o aliniere între autorităţi şi actorii din piaţă. Dar da, România este o piaţă interesantă. Momentul prin care trecem a temperat mult entuziasmul, dar nu l-a oprit. Ceea ce trăim acum este un test pentru cum ne vom comporta în continuare în rezolvarea acestui mare puzzle care este tranziţia energetică“, a spus Monica Iancu, partener în cadrul casei de avocatură Bondoc & Asociaţii, la cea de-a 11-a ediţie a ZF Power Summit, eveniment care a avut loc în perioada 22-24 februarie.