Oficialii NATO avertizează că Rusia îşi schimbă strategia: Trece la atacuri directe asupra oraşele ucrainiene, cu bombardamente grele şi distrugeri masive

Autor: Petru Mazilu 03.03.2022

Rusia îşi schimbă strategia şi trece la atacuri mai directe asupra oraşelor ucrainene, a spus un oficial NATO, citat de CNN.

Rusia va adopta tactica atacurilor directe după ce încercarea de a captura oraşele ucrainene prin încercuire, precum la Kiev, a stârnit numeroase frustrări, susţine un oficial NATO.

„Vedem o schimbare de strategie în partea rusă... Sunt mai puţin concentraţi pe înconjurarea oraşelor şi mai mult concentraţi pe încercările directe... Bombardamentele grele sunt o urmare a acestei modificări”, a spus oficialul care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Înaintarea greoaie şi pierderile grele suferite în primele zile ale invaziei au forţat această schimbare, a spus oficialul care a mai arătat că forţele ruse se confruntă cu probleme privind aprovizionarea.

„Este un întreg lanţ de aprovizionare care nu funcţionează. Vedem o strategie proastă, combinată cu pregătiri proaste şi moral în scădere. Ei nu au mâncare, le lipseşte combustibilul, au nevoie de piese de schimb”, a mai spus oficialul NATO.

Rezistenţa ucraineană este în special responsabilă pentru problemele privind avansarea trupelor din Rusia. Totuşi, oficialul NATO a avertizat că situaţia pe teren se poate schimba rapid. Ucrainenii vor obosi în timp ce Rusia are rezerve proaspete, susţine oficialul care a adăugat că încă există posibilitatea ca armata din Belarus să intre în ofensivă.