ZF Live. Antoaneta Curteanu, UniCredit Bank: Acum băncile îşi arată interesul pentru atragerea lichidităţii şi noi am fost printre primii care au mărit dobânda la depozite pentru persoane fizice. Avem acum o dobândă de 3,5% pentru 12 luni, aceasta fiind o dobândă agresivă faţă de trecut

Autori: Mara Rolea , Mircea Nica 03.03.2022

„Avem acum o dobândă de 3,5% pentru 12 luni, aceasta fiind o dobândă agresivă faţă de trecut. Căutăm să atragem lichidităţile populaţiei în lei. Suntem pe moneda locală cu o pondere de peste 83% din valoarea soldului“.

Piaţa bancară a fost foarte lichidă în anii trecuţi, iar acum băncile încep să îşi arate interesul pentru atragerea lichidităţii, mărind dobânzile la depo­zi­te, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte al UniCredit Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„A fost o piaţă foarte li­chidă în anii trecuţi. Acum băn­cile îşi arată interesul pen­tru atragerea lichidităţii şi noi am fost unii dintre primii care au mărit do­bânda pentru persoane fizice, avem acum 3,5% pentru 12 luni. E o do­bândă agresivă faţă de trecut. Căutăm să atragem lichidităţile populaţiei în lei. Este o formă de protecţie în depozitul bancar“.