ZF Power Summit 2022. Andrei Ivan, Projects Director, Skanska, despre soluţiile de atingere a neutralităţii carbonului: Avem un parteneriat cu o firmă care produce celule solare cu care putem îmbrăca faţada clădirii pentru a produce cât mai multă energie on-site

Autor: Eduard Ivanovici 24.02.2022

Andrei Ivan, Projects Director al Skanska, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii la nivel european, consideră că este nevoie de o serie de soluţii inovative, în afara panourilor fotovoltaice, pentru atingerea neutralităţii emisiilor de carbon, oferind un exemplu în timpul evenimentului ZF Power Summit 2022.

„Avem un parteneriat cu o firmă care produce celule colare cu care putem îmbrăca faţada clădirii pentru a putea produce cât mai multă energie on-site, pe lângă sistemele clasice de panouri fotovoltaice. Aceste feluri de inovaţii sunt necesare pentru a ajunge la neutralitate (...) Acea creştere a preţurilor de materiale poate fi abordată într-un model în care renunţăm la lucruri de care nu avem nevoie. Oamenii vor să lucreze în clădiri care le pot  oferi un mediu sănătos, care nu trebuie să arate într-un anumit fel. Noua generaţie caută astfel de produse, nu ajunge să ai un produs bun, trebuie să dovedeşti că este bun şi prin prisma schimbărilor climatice”, explică Andrei Ivan.

 

Ce a mai afirmat reprezenantul Skanska: