Profil de investitor. István Nagy, economist: Am primit la locul de muncă o primă de Crăciun de 1.000 de euro şi am decis să deschid un cont la broker

Autor: Tibi Oprea 22.02.2022

♦ Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi“ şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală ♦ Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor“ găzduită de Business Magazin.

„Am primit la locul de muncă o primă de Crăciun de aproximativ 1.000 de euro şi (…) am decis să deschid un cont la broker cu banii de primă, urmând să redirecţionez toate economiile noi spre investiţii“, povesteşte István-Balázs Nagy, de profesie economist.

István avea deja destule eco­nomii pentru un avans în scopul achiziţiei unei locuinţe şi un fond de siguranţă de câteva salarii, economii cu un randament foarte scăzut, de aproximativ 1%.

Văzând dobânzile foarte scăzute la bănci, a început să investească la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2021, când emitenţii de la bursa locală, cu unele excepţii, recuperaseră din scăderi.