Bursa din New York vrea o felie din piaţa NFT-urilor şi plănuieşte să-şi lanseze propria criptomonedă

Autor: Alex Ciutacu 16.02.2022

Bursa din New York vrea o felie din piaţa NFT-urilor (Non-Fungible Token) şi plănuieşte să intre puternic în piaţa activelor digitale, potrivit Bloomberg.

New York Stock Exchange (NYSE) a depus o cerere la autoritatea de brevete şi mărci înregistrate pentru a se înscrie drept un exchange de NFT-uri, într-o încercare de a intra în competiţie cu jucători precum OpenSea sau Rarible.

Cererea depusă în data de 10 februarie indică dorinţa NYSE de a-şi lansa propria criptomonedă, precum şi un marketplace unde utilizatorii pot tranzacţiona NFT-uri.

NYSE a declarat că nu are planuri imediate în direcţia criptomonedelor şi a tranzacţionării de NFT-uri, însă „analizează în mod regulat noi produse şi impactul lor asupra mărcilor înregistrate (n.r: ale NYSE), încercând să-şi protejeze drepturile de proprietate intelectuală în concordanţă cu acestea”.

Bursa de la New York şi-a lansat prima serie de NFT-uri în 2021, într-o colecţie care încapsula momentul listării pentru mai mulţi emitenţi, precum Spotify Technology, Snowflake, Unity Software sau Roblox.