ZF Live. Paul Copil, fondator & CEO al QeOPS, cumpărată în 2021 de Cargus: „România se află într-un stadiu incipient în zona de e-commerce, cu 5%-6% din totalul de vânzări, pe când în Europa de Vest e-commerce-ul este undeva la 25%“. QeOPS a înregistrat în 2020 afaceri de 6 milioane de lei

Autor: Mara Rolea 23.02.2022

♦ În prezent, portofoliul de clienţi al companiei numără 50 de companii.

Pandemia a adus o creştere în ceea ce priveşte piaţa de e-commerce, însă România se află încă într-un stadiu incipient în zona de e-commerce, cu 5%-6% din totalul de vânzări, pe când în Europa de Vest e-commerce-ul reprezintă între 20% şi 25% din totalul pieţei.

„Mai avem loc destul de crescut. Pandemia a ajutat magazinele care vând online pentru că având perioadele de lockdown, magazine fizice închise, zona de online a beneficiat de acest aport, dar piaţa este în creştere. Acum luăm în calcul şi mediul economic în întregime, deci partea de stabilitate şi predictabilitate fiscală. Predicţiile sunt de creştere“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Paul Copil, fondator & CEO al QeOPS, furnizor de servicii de e-fulfillment şi soluţii personalizate de logistică, care a fost cumpărat în vara anului 2021 de Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat de pe piaţa locală.

QeOPS a început să opereze din anul 2016, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de lei. La început, compania a pornit de la un depozit de 500 de metri pătraţi, iar în prezent operează un depozit de 15.000 de metri pătraţi.