Sameday mizează pe easybox-urile care îşi produc propria energie: compania de curierat are instalate 10 lockere independente energetic, dar vrea să ajungă la 200 de easybox-uri de acest tip până la finalul anului. Sameday are în prezent o reţea de 2.700 de lockere în România şi Ungaria

Autor: Miruna Diaconu 14.02.2022

♦ Sameday are în prezent o reţea de 2.700 de lockere în România şi Ungaria, dar până la finalul anului obiectivul este de a ajunge la 4.500 de easybox-uri.

Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, controlată de eMag, îşi extinde reţeaua de easybox-uri independente energetic, ajungând la 10 lockere verzi. Proiectul face parte din planul companiei de a reduce emisiile de carbon pe segmentul last mile.

Obiectivul companiei este ca 10% din reţeaua de lockere să fie independente energetic până la sfârşitul anului. În prezent, Sameday are o reţea de 2.700 de locke­re în România şi Ungaria, însă obiec­tivul este de a atinge numărul de 4.500 de easybox-uri până la finalul acestui an, cu focus de extindere pe România, ceea ce înseamnă că 200 vor fi lockere verzi.

Primul locker independent energetic a fost amplasat în Bucureşti în urmă cu două luni, iar restul easybox-urilor verzi se află în Cluj, Timişoara, Constanţa şi Sibiu.