Germanii de la Bosch caută peste 120 de oameni pentru centrul de producţie şi testare de la Blaj. Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007

Autor: Laurentiu Cotu 02.02.2022

Bosch, unul dintre cei mai mari pro­ducători de componente auto de pe piaţa locală, cu vânzări de 448 mi­lioa­ne de euro în 2020, are dis­ponibile în prezent 126 de locuri de muncă pentru fabica de la Blaj, po­tri­vit informaţiilor de pe site-ul Agen­ţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba. Cele mai multe joburi sunt pentru operatori la maşini-unelte (50), dar şi pentru elec­tri­cieni (10), me­canici (10), ingineri (6) sau funcţionari ad­ministrativi (31), con­form AJOFM Alba. Un ope­rator de asam­bla­re în­tr-o fabrică de uti­laje şi echipamente câştiga anul trecut un salariu lunar net între 1.700 de lei şi 2.600 de lei, con­form datelor de pe plat­for­ma undelucram.ro.

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei indus­triale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către in­dustria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, pre­cum senzori de viteză a roţilor, sen­zori de turaţie a arborelui cotit, sen­zori şi componente electronice pen­tru gru­pul motopropulsor, po­trivit unor in­for­maţii furnizate ante­rior de compa­nie. Tot la Blaj, Bosch im­plementează so­luţii de industrie 4.0, cum ar fi siste­me­le de monito­ri­zare a producţiei şi so­lu­ţiile inte­li­gente pentru sudura cu laser.