Răzvan Butucaru, Mazars: Pandemia a schimbat strategia companiilor şi modul de acţiune al consiliului de administraţie şi al conducerii executive. Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante

Autor: Răzvan Botea 26.01.2022

Răzvan Butucaru, partener, Financial Services and Advisory Leader la Mazars România, a spus, la conferinţa „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică“ că Pandemia a schimbat strategia companiilor şi modul de acţiune al consiliului de administraţie şi al conducerii executive.

„Printre principalele aspecte relevate de studiu a fost faptul că perioada aceasta a pandemiei a adus o schimbare în ceea ce priveşte strategia, modul de acţiune al companiilor, consiliul de administraţie şi al conducerii executive”, a spus Răzvan Butucaru.

Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante, relevă studiul Mazars „Board Transformation: Leadership in transition, how boards and directors are adapting to a post-pandemic reality. Survey-ul, condus în rândul a 270 de lideri de afaceri seniori, din Marea Britanie, Uniunea Europeană, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă.

Prezentarea studiului a avut loc la evenimentul „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică“, organizat de Mazars şi CCIFER, cu sprijinul Ziarului Financiar.

Ce a mai spus Răzvan Butucaru:

Rezilienţa organizaţională şi managementul riscului se menţine printre preocupările cele mai importante, dar există un balans în ceea ce priveşte inovaţia. 52% dintre respondenţi au afirmat că transformarea digitală şi inovaţia a fost printre preocupările lor şi vor fi şi în următoarele 10 luni.

Se observă o preocupare a companiilor pe ceea ce înseamnă bunăstarea angajaţilor. 80% din respondenţi afirmă că în cadrul organizaţiilor lor, consiliul de administraţie s-a ocupat  mai mult în această direcţie, în a motiva angajaţii şi în a gestiona potenţialele sentimente negative faţă de activitatea companiilor.

În ceea ce priveşte strategia pe termen lung, 52% dintre respondenţi afirmă că şi-au revizuit strategia pe termen lung. Este un moment de analiză pentru fiecare organizaţie.

Transformarea digitală a fost accelerată de pandemie, aşa cum ne aşteptam, şi acest ritm va continua şi în viitor. În ceea ce priveşte planificarea financiară, transformarea digitală a adus îmbunătăţiri şi în această zonă.

ESG – Enviromental, social, governance – Pandemia a pus mai accentuat acest subiect pe agenda consiliului de administraţie. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au accentuat această prioritate.