Ce spune Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, despre discuţiile cu Rompetrol pentru Petromidia: Suntem în negocieri cu Rompetrol. Ce se întâmplă în Kazahstan este pentru noi, ca ofertant, furtuna perfectă

Autor: Eduard Ivanovici 17.01.2022

Prezent în cadrul evenimentului de transfer pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti din 17 ianuarie, Ştefan Vuza, preşedinte al Chimcomplex (CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, a declarat că grupul pe care îl conduce se află momentan în discuţii cu Rompetrol, companie inclusă la finalul anului trecut în strategia de dezvoltare a societăţii.

„Suntem în negocieri cu Rompetrol. Petromidia este doar o rafinărie. Însă acordul de confidenţialitate ne impune puţină disciplină în livrarea informaţiilor. Vă pot spune că lucrurile vor continua, chiar dacă în Kazahstan s-au petrecut câteva schimbări. Percepţia noastră faţă de ce s-a întâmplat în Kazahstan este că, pentru noi, ca ofertant, este o furtună perfectă”, a spus Ştefan Vuza.

Rompetrol Rafinare (RRC), operatorul Petromidia şi Vega, are o capitalizare de 2 miliarde de lei şi este deţinut în proporţie de 48,1% de kazahii de la KMG International. Acţiunile RRC nu înregistrau nicio dinamică la ora publicării ştirii.

 

Alte declaraţii: