China vrea să separe NFT-urile de criptomonede şi lucrează la o infrastructură blockchain în care acestea nu sunt plătite cu monede digitale

Autor: Alex Ciutacu 13.01.2022

China plănuieşte să separe clar criptomonedele de NFT-uri (Non-Fungible Token), înainte de a lua măsuri de reglementare în piaţa crypto care ar putea avea un efect negativ în lanţ asupra industriei de NFT-uri din ţară, potrivit CoinTelegraph.

Statul chinez controlează un proiect numit Blockchain Services Network (BSN), prin care lucrează la o infrastructură care le-ar permite persoanelor fizice şi firmelor să construiască platforme şi aplicaţii prin care gestionează NFT-uri, conform South China Morning Post.

Oficial, proiectul se numeşte „BSN- Distributed Digital Certificate” şi îşi propune să susţină dezvoltarea unei industrii de NFT-uri care nu implică criptomonede, prin interfeţe software care le permit dezvoltatorilor şi utilizatorilor să plătească prin aşa-numiţi bani fiat – aceasta fiind singura opţiune de plată.

Legislaţia Chinei nu permite operarea de blockchain-uri publice, însă la nivelul întregii ţări există mai mulţi pasionaţi de artă digitală care au nevoie de o infrastructură de NFT-uri. Conform relatărilor, singura modalitate de a realiza acest lucru în China este prin intermediul unei infrastructuri controlate de guvern.