Vlad Ionel Vameşu, fost asociat al constructorului falimentar Straco, face afaceri de 266 mil. lei cu firma Alpenside, abonată la contracte publice

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.01.2022

Alpenside se ocupă cu realizarea de autostrăzi, drumuri naţionale, drumuri judeţene şi locale, construcţii civile şi lucrări de mediu Compania a avut creşteri spectaculoase ale cifrei de afaceri în ultimii ani Alpenside are încheiate 20 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare cumulată de 384,3 milioane de lei.

Alpenside, o firmă de construcţii din Bucureşti, deţinută de Vlad Ionel Vameşu, s-a înscris la vârful companiilor de profil cu rezultatele financiare din 2020, când a înregistrat o cifră de afaceri de 266 mil.  lei, în creştere cu 46% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor dispo­ni­bile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Constructorul a ajuns la 452 de angajaţi, după recrutarea a peste 220 de oameni în cursul anului 2020, şi a raportat un profit de 7,7 milioane de lei, în scădere cu 45% faţă de 2019.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF referitoare la proiectele pe care le au în derulare şi planurile de dezvoltare.