Fondul de investiţii Mid Europa Partners, acţionarul clinicilor Regina Maria, şi-a făcut o companie de tip holding cu un capital social de 1,4 miliarde de lei

Autor: Georgiana Mihalache 12.01.2022

Mid Europa Partners, fon­dul de investiţii care are în portofoliu jucători precum reţeaua privată de sănătate Regina Maria, firma de curierat Urgent Cargus sau retailerul alimentar Profi, a înfiinţat în 2021 compania RM Healthcare Invest­ments SRL, cu un capital social de 1,4 miliarde de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Valoarea capitalului social pla­sează compania nou înfiinţată pe pri­mul loc în topul firmelor create anul trecut, mai arată datele publice.

Pachetul de acţiuni este deţinut de o firmă din Luxemburg, iar admi­nistrator este Berke Biricik, director în cadrul Mid Europa Partners şi cel care conduce biroul de la Bucureşti al fondului de investiţii. După nu­mele firmei, care conţine iniţialele RM şi Healthcare, compania poate avea legătură cu reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

Reprezentanţii operatorului pri­vat şi ai fondului de investiţii nu au răspuns întrebărilor ZF până la închi­derea ediţiei.

În piaţă astfel de mutări, cum este cea făcută de fondul de investiţii Mid Europa Partners prin care a creat o companie de tip holding, au precedat mereu fie listări la bursă, fie tranzacţii.