ZF DIGITAL SUMMIT 21. Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS Digi: Industria telecom nu aşteaptă bani de la stat, ci condiţii bune de investiţii. Trebuie să investim an de an pentru a ţine pasul cu dezvoltarea tehnologiei

Autor: Alexandra Cepăreanu 07.01.2022

♦ „Cred că în următorii ani investiţiile trebuie să meargă spre a asigura conectivitate şi celor care nu au încă acces la internet. Dar trebuie să vedem şi susţinere pe partea legislativă pentru asta.”

Jucătorii activi în industria de IT&C au nevoie ca statul şi autorităţile să creeze un cadru care să faciliteze investiţiile în domeniu, mai ales în condiţiile expuse de pandemia care a accelerat digitalizarea şi ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii, este de părere Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS Digi. El a fost prezent în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 21.

„Industria telecom nu aşteaptă bani de la stat, ci condiţii bune de investiţii. Am investit masiv în ultimii ani, avem acum o reţea care acoperă mare parte dintre români. Este o infrastructură care implică high tech şi ai nevoie de oameni pentru asta. Trebuie să investim an de an pentru a ţine pasul cu dezvoltarea tehnologiei”, a spus Valentin Popoviciu.

El a explicat că procesul de dezvoltare a infrastructurii de telecomunicaţii în zona rurală a României este de trei ori mai costisitor faţă de preţurile din Bucureşti.