PwC: Anul 2021 a fost unul foarte bun pentru piaţa de M&A, depăşind cifrele din 2020 atât ca valoare, cât şi ca volum. Estimăm că piaţa va urma tendinţa de creştere şi în 2022

Autor: Cristina Roşca 08.01.2022

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu 6% în primul an de pandemie faţă de 2019, potrivit raportului PwC M&A Outlook Astfel, în 2020, s-au parafat 254 de deal-uri în valoare cumulată de 4,9 miliarde euro, conform aceleiaşi surse.

Piaţa locală de M&A a avut un an foarte bun în 2021, în special în a do­ua jumătate, iar estimările iniţiale ara­tă că atât ca volum, cât şi ca valoa­re, cifrele vor fi peste cele din 2020, con­form datelor companiei de audit şi consultanţă PwC.

„Deşi a început sub sem­nul prudenţei, 2021 a fost un an foar­­te bun pentru piaţa de M&A, în special a doua jumătate. În­ce­pând cu septem­brie, discuţiile pe tran­zacţii începute în urmă cu câteva luni sau discuţii preliminare între părţi s-au accelerat şi au fost încheiate mai multe acor­duri. Credem că piaţa românească s-a ali­niat trendului crescător din alte ţări europene, dar cu mici diferenţe spe­cifice acestor pieţe“, spune Cornelia Bumbăcea, partener deals, PwC România.