Sinteza Oradea a ales noul board pentru următorii patru ani: Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, Alexandru Savin, partener la ROCA Investments şi Radu Pascu, acţionar semnificativ

Autor: Tibi Oprea 30.12.2021

Acţionarii Sinteza Oradea (simbol bursier STZ), una dintre cele mai mari companii din judeţul Bihor, au revocat administratorii societăţii şi au ales un nou board pentru o perioadă de patru ani în contextul modificării acţionariatului, după ce Tibor Tincău şi-a lichidat participaţia, iar Radu Pascu a ajuns la o participaţie de 31,2%.

Astfel, Radu Pascu a fost numit membru CA începând cu 29 decembrie 2021.

Totodată, Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, divizia de investiţii a Băncii Transilvania, a fost numit administrator al societăţii. Fondul BT Invest1, administrat de BT Asset Management, deţine 33,9% din acţiunile Sinteza.

De asemenea, Alexandru Savin, partener la ROCA Investments, platformă care are 18% din acţiunile Sinteza, a fost numit membru al boardului.

Cele trei funcţii sunt neremunerate, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

Sinteza Oradea a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 0,8 mil. lei, comparativ cu o pierdere de 4,7 mil. lei în ianuarie-septembrie 2020, la venituri operaţionale de 28,6 mil. lei, plus 123%, arată datele din raportul trimestrial.

Sinteza Oradea are 26 mil. lei capitalizare. Acţiunile STZ înregistrează o creştere de 61,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 5,2 mil. lei, arată datele BVB.