Nuclearelectrica vinde energie electrică de 254 milioane lei către E.ON Energie, în cursul anului 2022

Autor: Roxana Rosu 29.12.2021

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract în valoare de 254 milioane lei pentru vânzarea de energie electrică societăţii E.ON Energie.

Contractul a fost semnat pe 28 decembrie şi  este valabil pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022.

Acordul dintre cele două companii a fost încheiat pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică – modalitatea de tranzacţionare PCCB-LE-flex, administrată de operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România (O.P.C.O.M.).

În urmă cu o săptămână, Nuclearelectrica a semnat un contract similar, de 795 mil. lei, pentru vânzarea de energie către Enel Energie Muntenia în cursul anului 2022.

Totodată, compania are un acord similar cu operatorul telecom RCS&RDS pentru vânzarea de energie electrică în valoare de aproape 360 mil. lei, în următorii doi ani. 

Nuclearelectrica, companie controlată majoritar de statul român prin Ministerul Energiei (82,5%), a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 641 mil. lei, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile companiei s-au majorat cu 23% la 2,2 miliarde de lei pe fondul creşterii preţului la energia electrică.