Confidex: Managerii preferă instrumentele tradiţionale de finanţare, adică băncile şi sursele proprii, în detrimentul pieţei de capital. Totuşi, cifrele oficiale arată o creştere spectaculoasă a pieţei de capital în plină pandemie, dovedindu-se o alternativă de finanţare foarte bună

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.12.2021

Doar 8% dintre manageri aleg piaţa de capital atunci când vine vorba de finanţarea busi­nessurilor de care sunt responsabili, gradul de informare referitor la această soluţie fiind de nu­mai 15%, potrivit celui mai recent studiu Confidex, realizat de Impetum Group.

Astfel, exe­cutivii preferă instrumentele tradiţionale de finanţare, adică băncile (42% dintre respon­denţi) şi sursele proprii (41%). „Antreprenorii au posibilitatea să îşi diver­si­fice gama de metode de finanţare a companiei prin mai multe metode precum accesarea de fon­duri europene, atragerea unui partener care să vină cu capital şi know-how, accesarea pieţei de capital, care poate oferi o finanţare continuă a companiei şi care oferă un grad crescut de încredere partenerilor de business“, spune Andrei Cionca, CEO al Impetum Group.