Silver Point din Connecticut, unde s-a născut George W. Bush, înfiinţat de doi foşti parteneri ai Goldman Sachs, îşi dublează deţinerea la Fondul Proprietatea de la 5,1% la 11%, adică 1,2 mld. lei, devenind cel mai mare acţionar al FP

Autori: Liviu Popescu , Eduard Ivanovici 14.12.2021

Silver Point Capital, administrator de fonduri de investiţii speculative (hedge funds – n. red.) înregistrat în statul american Connecticut, acolo unde s-a născut preşedintele american George W.Bush, înfiinţat în anul 2002 de doi foşti parteneri ai Goldman Sachs, şi-a dublat în doar şase luni deţi­nerea pe care o are la Fondul Pro­prie­tatea (FP), arată da­tele agregate de Ziarul Financiar.

Astfel cinci vehicule financiare ale Silver Point şi-au majorat expunerea la Fondul Proprietatea de la 5,07% la începutul lunii mai la 10,85% la începutul lunii decembrie, şi au ajuns astfel de la o investiţie de circa 520 mil. lei la aproximativ 1,2 miliarde de lei. Tranzacţiile de majorare ale deţinerii la FP au fost realizate prin intermediul certificatelor de depozit globale (GRD-uri) listate la Bursa de la Londra, potrivit documentului publicat la Bursa de Valori Bucureşti.