Austriecii de la VIG au raportat pentru România prime brute subscrise de 412 mil. euro în 9 luni/2021, plus 16%. Profitul brut s-a diminuat cu 86%, la 1,9 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 19.11.2021

Grupul austriac Vienna Insu­ran­ce Group (VIG), prezent pe pia­ţa lo­cală de asigurări prin inter­me­diul Omanisig, Asirom şi BCR Asi­gu­rări de Viaţă, a raportat pentru prime­le no­uă luni din 2021 un volum al pri­melor brute subscrise de 411,6 mil. de euro, în România, în creştere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul brut s-a di­minuat cu 86%, până la 1,9 milioane de euro, potrivit datelor din raportul finan­ciar al instituţiei. Pe de altă parte, rata netă com­binată a celor trei companii din Ro­mâ­nia a ajuns la 102,4%, în timp ce în alte pieţe în care VIG activează rata se menţine sub 100%.

„Din păcate ne confruntăm încă la nivel global cu pandemia, care con­tinuă să aibă un impact sem­ni­ficativ asupra vieţii economice şi so­ciale pe pieţele unde activăm. Am re­uşit să gestionăm cu succes evo­lu­ţiile din do­me­niul asigurărilor da­to­rită poziţio­nă­rii diversificate şi mă­surilor prom­pte luate la nivel local. Grupul con­ti­nuă să ofere siguranţă şi stabilitate chiar şi în circumstanţe dificile. Tot­odată, în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) economia a avut o evoluţie mai bună decât indicau prog­no­zele în urmă cu câteva luni. De ace­ea suntem foarte încrezători că ne vom atinge ţintele pen­tru 2021 şi că vom depăşi volu­mul de prime pre­co­ni­zat de 10,4 mld. euro“, spune Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.