Microcomputer Service, deţinut de Constantin Mândruleanu, comerciant de echipamente de producere a oxigenului medicinal: A crescut foarte mult numărul cererilor, suntem în 120 de spitale

Autor: Florentina Niţu 16.11.2021

Microcomputer Service, com­panie deţinută majoritar de antre­prenorul român Constantin Mândru­leanu (97%), care se ocupă cu comerţul echipametelor de produ­cere şi livrare a oxigenului medicinal către spitale, precum şi concen­tra­toare de oxigen, aparate de aerosoli ori monitoare portabile pentru pacienţi, a ajuns cu produsele în 120 de spitale, cererea fiind în continuă creştere, bazată pe numărul crescut de infectări cu noul coronavirus.

„Furnizăm instalaţii la capaci­tatea noastră maximă. A crescut foarte mult numărul de cereri în această perioadă şi am ajuns în 120 de spitale din ţară, de dimensiuni medii. Am introdus la scară largă o tehnologie americană şi am făcut investiţii de peste 1 milion de euro şi continuăm să investim“, a spus pentru ZF Constantin Mândruleanu. 

Prin această tehnologie, oxigenul este produs direct în incinta spitalului şi antreprenorul spune că în ultima vreme foarte multe spitale au cumpărat instalaţiile necesare, dar o parte din ele preferă să închirieze instalaţiile, pentru că nu au suficiente fonduri să facă o investiţie pe loc şi, în plus, îşi doresc să le folosească la capacitate maximă pentru a produce oxigen, ci nu să le fie furnizat şi să plătească în funcţie de cât au consumat.