Surpriză: FLOWX.AI, un start-up care s-a rupt din Qualitance, ia una dintre cele mai mari finanţări seed din Europa pentru platforma care promite o digitalizare accelerată şi pentru corporaţiile cu sisteme IT învechite, cum sunt băncile. Banii au venit de la două fonduri din Ungaria şi de la investitori atraşi prin platforma SeedBlink

Autor: Adrian Seceleanu 10.11.2021

Maghiarii de la PortfoLion (parte a grupului OTP) şi Day One Capital, alături de investitori atraşi printr-o campanie privată derulată pe platforma locală SeedBlink, au pariat 8,5 mil. dolari pe un proiect desprins din compania locală de consultanţă în IT Qualitance – respectiv pe FLOWX.AI, care promite să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor în general chiar dacă acestea au infrastructuri vechi de IT, care de regulă reprezintă un impediment greu de trecut în adopţia noilor tehnologii.

„FLOWX.AI - o platformă enterprise care oferă  băncilor şi instituţiilor financiare cu infrastructuri IT complexe posibilitatea să construiască rapid şi să ofere experienţe digitale moderne, independent de limitările sistemelor legacy - a obţinut o rundă de finanţare Seed de 8,5 milioane de dolari. Runda, una dintre cele mai mari de acest tip din acest an în Europa, a fost condusă de PortfoLion. Alţi investitori instituţionali sunt Day One Capital şi SeedBlink.