Andreea Micu, proprietar al Avincis: În 2021 am demarat un proiect de modernizare a cramei cu fonduri europene, valoarea proiectului este de 2,5 mil. lei. Producătorul de vin are aproximativ 43 de hectare de viţă-de-vie pe rod, tot terenul fiind luat în arendă

Autor: Cristina Roşca 04.11.2021

Producătorul de vin Avincis, din zona viticolă Drăgăşani, esti­mează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de 20% faţă de 2020, în pofida faptului că anul a fost în continuare marcat de incertitudini asociate pandemiei. Com­­pania Avincis Vinuri SRL, ca­re ope­rează busi­nes­sul, a obţinut în 2020 afa­ceri de 5,4 mil. lei, mi­nus 8% faţă de perioada prepan­de­mie.

„Incertitudinea ca­re a planat în orice do­meniu în primele trei luni ale anului a deter­minat ca vânzările la debutul lui 2021 să aibă un început ezitant, cum ne şi aşteptam. Însă, odată cu măsurile de relaxare introduse în luna martie pentru zona HoReCa, dar şi datorită sărbătorilor pascale, am simţit o revigorare importantă în vânzări“, spune Andreea Micu, cea care împreună cu părinţii săi deţine crama Avincis.