SevenX Ventures, vehicul de investiţii controlat de Iulian Cîrciumaru şi Leonard Leca, ajunge la o deţinere de 12,1% din acţiunile de clasă A ale Holde Agri Invest

Autor: Tibi Oprea 01.11.2021

♦ Pe 26 octombrie, SevenX Ventures a cumpărat 2,5% din acţiuni pentru 3,54 mil. lei.

Holde Agri Invest (simbol bursier HAI), operator românesc de tere­nuri agricole cu o capitalizare de 100 mil. lei la Bursa românească, a anunţat vineri că a primit o notificare din partea SevenX Venture potrivit căreia acţionarul deţine un număr de 7,05 milioane de acţiuni HAI de clasă A, repre­zentând 12,11% din capi­talul social al companiei constituit din această clasă de acţiuni.

Anterior acestei notificări, SevenX Ventures avea o participaţie de 5,6%, respectiv 58,24 de milioane de acţiuni de clasă A, pragul de 10% fiind depăşit în urma unor tranzacţii din 26 octombrie 2021.

SevenX Ventures este un vehicul de investiţii deţinut de Iulian Cîrciu­maru, reprezentant legal al Holde Agri Management şi administrator unic al Holde Agri Invest, în pro­por­ţie de 45,5% şi de investitorul Alexandru-Leonard Leca în pro­porţie de 45,5%, în timp ce Robert Vişoiu deţine 9% din capitalul social al firmei. În şedinţa din 26 octombrie, a fost înregistrată în sistemul Bursei de Valori o tranzacţie pe segmentul XDS1 cu un număr de 1,45 de milioane de acţiuni HAI în valoare de 3,54 mil. lei, pachet care coincide unui procent de 2,49% din numărul total de acţiuni al companiei şi cumpărat de SevenX Ventures, arată calculele realizate de ZF.