Fondul Proprietatea contestă majorarea capitalului social al CN Aeroporturi Bucureşti de la 143 mil. lei la 4,9 mld. lei. Acţionarul minoritar va demara o acţiune de anulare a hotărârii

Autor: Cristina Bellu 27.10.2021

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar (20%) în cadrul societăţii CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB), contestă majorarea capitalului social al companiei, aprobată marţi printr-o hotărâre a AGEA, de la 143 mil. lei, la 4,9 mld. lei, ca urmare a aportului în natură a statului român cu valoarea terenului din interiorul aeroportului Băneasa.

Potrivit hotărârii, Fondul Proprietatea are opţiunea să participe la majorarea de capital social prin subscrierea a 95.370.229 de acţiuni, în valoare de 953,7 mil.lei.  În caz contrar, participaţia de 20% ar urma să fie diminuată.

În acest context, Fondul Proprietatea a anunţat miercuri pe bursă că va demara o acţiune de anulare a hotărârii AGEA CNAB, din 26 octombrie.

Din 2001, când aeroportul Băneasa a primit certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, şi până în prezent, este a treia oară când se iniţiază procesul de majorare a capitalului social.

Situat în inima celei mai dinamice zone din Capitală din punctul de vedere al dezvoltării imobiliare, aeroportul Băneasa reprezintă o mare miză imobiliară prin terenul pe care îl are în proprietate.