Milan Pruşan, NN Investment Partners: Este foarte important să înţelegem că riscul este necesar într-un portofoliu, că reprezintă în egală măsură o oportunitate

Autor: Eduard Ivanovici 19.10.2021

Una dintre actualele tendinţe ale industriei fondurilor mutuale constă în conceptul de multi-assets, care combină segmentul de obligaţiuni cu cel de acţiuni într-un mod eficient şi predictibil din perspectiva nivelului de risc asumat.

Însă, din acest punct de vedere, piaţa încă se află într-o perioadă marcată de analiză, a spus Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners, în timpul ediţiei a treia a Summitului Administra­torilor de Fonduri din România.

„Suntem în faza în care clienţii români încep să îşi calibreze aşteptările în funcţie de un nivel de risc potenţial pe care şi l-ar asuma. Suntem într-o zonă marcată de analiză. Este foarte important să înţelegem că riscul este necesar într-un portofoliu, că reprezintă în egală măsură o oportunitate. Tot timpul românii sunt relativ pesimişti şi vorbesc mai degrabă despre risc“, spune Milan Pruşan.