Producătorul de textile Pandora Prod din Focşani, singurul partener din România pentru japonezii care deţin brandul de modă Uniqlo

Autor: Cristina Roşca 13.10.2021

Fast Retailing din Japonia, unul dintre cele mai mari grupuri de modă din lume, deţine circa 3.650 de magazine sub mai multe branduri, dintre care Uniqlo e cel mai cunoscut. Alte mărci sunt GU, Comptoir de Cottoniers sau Theory.

Producătorul de textile Pan­do­ra Prod din Focşani, deţinut de fa­milia Simiz, este singurul furnizor de îm­brăcăminte din Româ­nia pent­ru gru­pul japo­nez de modă Fast Re­tai­ling, cunoscut în spe­cial pentru bran­dul Uniqlo.

Din datele ZF, fir­ma lo­ca­lă pro­duce pen­­tru alte bran­duri din grup, nu pentru Uniqlo, pozi­ţio­nat pe un segment mediu de preţ. Mai exact, Pandora Prod realizează haine pentru marca fran­ţuzească Comptoir de Cottoniers, aflată în portofoliul ja­ponezilor de la Fast Retailing şi poziţionată pe segmentul premium al pieţei de modă. O haină sub acest brand costă pe site-ul pro­priu circa 300 de euro, iar rochiile au preţuri care variază de la 125 la 195 de euro.