Volker Raffel, CEO, E.ON România: Avem 150 de proiecte solare în desfăşurare, după ce din 2018 am finalizat montarea a 200 astfel de soluţii pentru clienţi. Cele 200 de proiecte solare finalizate de E.ON pentru companii locale din diferite domenii de activitate au o suprafaţă totală egală cu cea a 23 de stadioane ca Arena Naţională

Autor: Roxana Petrescu 12.10.2021

Energia solară şi apetitul consumatorilor de a trece în tabăra producătorilor de energie din cauza facturilor în creştere sunt unii dintre cei mai importanţi vectori de dezvoltare pentru companiile de utilităţi.

„E.ON a trecut în România pragul de 200 de proiecte solare, investiţii în valoare de 40 de milioane de euro, pentru dezvoltarea de sisteme solare pentru partenerii de business”, a spus Volker Raffel, cel care a preluat în vara acestui an funcţia de CEO al E.ON România. Raffel are o experienţă de 22 de ani în grupul E.ON. În România, a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004, în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuţie până în anul 2008. În perioada 2004-2007 a locuit la Bacău, iar apoi la Iaşi.