Antreprenori locali. Fabrica de preparate din peşte Deltaica din Tulcea: Extindem cu 50% producţia, investim 2 milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron 01.10.2021

Compania Deltaica Seafood din Tulcea, care produce preparate din peş­te, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai, va investi 1,5-2 mi­lioa­ne de euro în creşterea capa­ci­tăţii de producţie cu 50% pe fon­dul creşterii cererii, po­trivit ofi­cialilor companiei.

„Lucrăm la capaci­ta­te maximă, produ­cem 60 de tone lunar de pre­pa­rate de peşte. Vindem în toate ma­rile hipermarketuri. Am lansat anul aces­ta şi produse noi, precum ba­togul de stu­rion, care se află în pro­ces de lis­tare la retaileri. La export tri­mitem foar­te puţin, doar produse con­gelate în Ungaria sau Cehia“, a de­clarat pen­tru ZF Daniel Buhai, di­rector ge­ne­ral al Deltaica (fosta Miadmar HDP) din Tulcea.

Com­pa­nia are pro­duse certifi­ca­te pe sche­me de ca­li­tate euro­pea­­nă, pre­cum scrum­bia afu­mată de Dunăre, sa­lata de icre de ştiu­că de Tulcea, dar şi salata tradi­ţio­nală cu icre de crap.

În fabrică lu­crează 140 de oa­meni. „În ultimii 5-6 ani am avut afaceri în creştere cu 15-20% anual, ceea ce am bugetat şi în acest an. Facem eforturi extraor­di­nare pentru a menţine activitatea în sec­ţii. Am redus programul anga­ja­ţilor la 7 ore astfel încât să avem o oră alocată igienizării. Săptămânal facem teste rapide COVID la toţi angajaţii“. Anul trecut Deltaica Seafood a „ncheiat cu afaceri de 24 milioane de lei şi un profit de 1,1 milioane de lei, potrivit mfinante.ro.