Spitalul Universitar de Urgenţă vrea să atragă 200 mil. euro prin PNRR pentru dublarea suprafeţei şi modernizare. Următorul pas în acest proiect de investiţie este aprobarea Comisiei Europene

Autor: Georgiana Mihalache 30.09.2021

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucu­reşti, cea mai mare unitate spitalicească de stat din Capitală, a iniţiat un proiect de extindere cu încă patru aripi noi prin Planul Na­ţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care ur­mează să ducă spitalul de la o suprafaţă desfă­şurată de 60.000 mp la dublu, circa 130.000 mp, din datele managerului spitalului Cătălin Cîrstoiu.

„Am depus un proiect de investiţie pentru aprobare, este vorba de o investiţie în extin­derea spitalului în două faze: în prima este vorba de extinderea şi modernizarea a două aripi ale spitalului, plus ambulatoriu, un spaţiu educaţional, un corp nou, iar a doua fază este extinderea celorlalte două aripi, pentru aceasta am depus proiectul. Este vorba despre creşterea calităţii în principal, nu neapărat a numărului de paturi. Vrem să ne îndreptăm spre crearea unui spital verde, să schimbăm modul de generare a energiei în conformitate cu recomandările euro­pene“, a spus pentru ZF managerul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cîrstoiu.