ZF Live. Valentin Mircea, avocat şi fost vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei: Dacă la frauda comisă la o companie privată avem acţiuni penale la persoanele fizice, de ce nu am face la fel şi la autorităţile publice. Au fost controale de-a lungul tim­pului, au existat auditori, cu toate acestea nu poţi să spui că nu ştiai, ca ASF. S-au oprit la uşă

Autor: Mircea Nica 28.09.2021

♦ „La City Insurance au fost controale de-a lungul timpului, există auditori, cu toate acestea nu poţi să spui că nu ştiai, ca ASF. S-au oprit la uşă. Spuneau că nu puteau să verifice în Elveţia, dar de fapt puteau să o facă, în realitate. Elveţia nu este o ţară în Africa sau Asia“, susţine Valentin Mircea.

Deşi în cazul City Insurance se poate vorbi de o atitudine neprofesională, în sensul supravegherii pieţei, Consiliul Con­curenţei nu poate interveni prin prevederi legale, a spus Valentin Mircea, avocat şi fost vicepreşedinte al Con­siliului Concurenţei, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

„Sunt într-adevăr situa­ţii, noi ne în­tâl­nim cu cele în care companiile pro­voa­că fapte anticoncu­ren­ţiale, dar pot exista ast­fel de atitudini şi din par­tea unor autorităţi pu­blice, dar în privinţa ASF şi raportat la cazul specific al City In­surance, putem vorbi de lăsare, de o atitudine neprofesională, dar în nici un caz în sensul aplicării unor prevederi legale“, a spus Valentin Mircea.

El a mai explicat că în cazul City Insurance au fost controale de-a lun­gul timpului, au existat auditori, iar ASF ar fi trebuit să ştie de situaţia companiei.