Schimbări pe podium. Topul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat în S1/2021. BCR a devenit lider, detronând ING. BRD completează podiumul

Autor: Claudia Medrega 09.09.2021

♦ ING Bank a coborât pe locul 2 la jumătatea anului 2021, după ce devenise din toamna anului 2020 din nou lider pe piaţa titlurilor de stat, păstrându-şi poziţia până în luna mai 2021 ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

Luna iunie a adus schimbări la vârful clasamentului dealerilor primari astfel că BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, a avansat pe locul 1 în acest top, după ce în primele cinci luni din acest an ocupa poziţia a doua, la fel ca în decembrie 2020, după cum reiese din datele publicate de Ministerul Finanţelor.

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a coborât pe locul 2 în clasamentul dealerilor primari, după ce a fost lider în lunile anterioare din 2021 şi a încheiat şi anul 2020 pe primul loc în topul dealerilor primari. ING redevenise liderul acestui clasament în lunile de toamnă din 2020, detronând atunci UniCredit Bank.