Companiile care operau retailerii de optică OPTIblu şi Optiplaza au fost radiate. Cele două reţele au fuzionat, noul jucător fiind administrat de altă entitate

Autor: Cristina Roşca 16.08.2021

♦ Cele două afaceri au fost cumpărate de fondul polonez de investiţii Innova Capital în 2019 ♦ Planul pentru OPTIblu şi Optiplaza a fost să le aducă împreună pentru a construi cel mai mare retailer de optică din România.

Companiile Optiplaza şi Optical Network, care operau magazinele de op­tică Optiplaza şi respectiv OPTIblu, au fost radiate în luna au­gust, la 18 şi respectiv 17 ani de la înfiinţare, arată datele de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.

Radieriele vin după ce fondul de in­vestiţii Innova Capital, care în 2019 a preluat ambele reţele, a unit acti­vitatea sub aceeaşi umbrelă - Optical Investment Group -, o entitate în­fiinţată acum doi ani. Procesul de fu­ziune prin absorbţie fiind finalizat în luna mai a acestui an.

Planul fondului pentru OPTIblu şi Optiplaza a fost să le aducă îm­preună pentru a construi cel mai ma­re retailer de optică din România, spu­nea recent Krzysztof Kulig, senior part­ner Innova Capital, într-un inter­viu ZF.