Farmaciile Catena: Dezvoltarea este o prioritate, în 2021 am continuat planurile de extindere prin achiziţii, am investit în digitalizare

Autor: Georgiana Mihalache 02.08.2021

Vânzările de medicamente în cadrul grupului Fildas-Catena au crescut în primul trimestru din 2021 faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, deşi piaţa generală s-a contractat Catena numără peste 850 de farmacii la nivel naţional.

Consumul de medicamente în 2021 va depăşi nivelul din anul anterior dacă evoluţia noilor tulpini de COVID-19 nu va duce la noi restricţii pentru operatorii economici, cred reprezentanţii Catena, cel mai mare jucător din retailul farmaceutic după afaceri şi răspândirea unităţilor farmaceutice.

„Vânzările grupului Fildas-Catena au crescut în trimestrul I din 2021, rezultând într-o majorare a cotei de piaţă. Totuşi, trebuie menţionat că în trimestrul I din 2021 piaţa a înregistrat o scădere faţă de acelaşi interval din 2020. Atunci, însă, a fost o pe­rioadă atipică: debuta pandemia şi oamenii făceau stocuri, neştiind ce va urma. Consi­derăm că anul 2021 va fi mai bun ca 2020 la nivelul consumului naţional de medi­camente, dacă activitatea economică nu va fi din nou blocată de variantele delta sau epsilon“, au transmis reprezentanţii Catena pentru ZF.