Hamilton, care furnizează tehnologia pentru 70% din testele PCR din întreaga lume, a ajuns la 250 de angajaţi în fabrica din Giarmata, judeţul Timiş

Autor: Alexandra Matei 23.07.2021

♦ Fabrica din Giarmata, judeţul Timiş produce instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză şi cercetare ♦ Producţia de componente destinate seringilor cu microlitru este principala activitatea a companiei, iar odată cu deschiderea sediului din Timiş, România a devenit a doua ţară din Europa, după Elveţia, în care compania desfăşoară activităţi de producţie.

Producătorul de aparatură medicală Hamilton Central Europe, specializat în producţia de componente destinate seringilor cu microlitru şi-a mărit afacerile cu 40% în 2020. Astfel, cifra de afaceri a companiei care deţine şi o fabrică în România, în satul Giarmata din judeţul Timiş, a depăşit 199 mil. lei, arată datele oficiale publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

De asemenea, şi profitul net a fost în creştere cu 34% anul trecut, situându-se la 49,9 mil. lei.

Compania şi-a extins activitatea pe piaţa din România, prin deschiderea unităţii de producţie din Timiş, în anul 2013 şi încă de atunci creşterea s-a văzut de la an la an, însă cel mai bun an pentru business a fost chiar anul pandemic.