Incident major la Bucureşti în mijlocul Capitalei: Un elicopter american Black Hawk cu soldaţi la bord a pierdut brusc din altitudine în centrul Capitalei, dar a reuşit să aterizeze în piaţa Charles de Gaulle, doborând doar doi stâlpi. Acest eveniment este unic în Bucureşti

Autor: Ştefan Stan 15.07.2021

Incident la Bucureşti în această dimineaţă, după ce un elicopter militar Black Hawk aparţinând armatei SUA a pierdut brusc din altitudine şi a aterizat cu greu în piaţa Charles de Gaulle. 

Elicopterul ar fi suferit o defecţiune, a dărâmat doi stâlpi de iluminat şi a trebuit să aterizeze de urgenţă.

„Traficul este blocat în Piata Charles de Gaulle. Motivul aici: un elicopter ce era într-un exercitiu aviatic a aterizat de urgenţă în Piata Charles de Gaulle”, a scris pe Facebook unul dintre aceştia, care a postat şi o filmare cu elicopterul.

„Cred că pilotul a respectat foarte clar procedura. În acest moment sunt echipe la faţa locului, forţele americane vor declanşa o anchetă. În acest caz, procedura a fost una foarte simplă. Ieşi din formaţie şi încerci să aterizezi într-o zonă în care să nu reduci victime, ceea ce s-a şi întâmplat. Vom vedea dacă a fost o cauza tehnică sau o problemă medicală a pilotului. Specialiştii tind să spună că a fost o problemă tehnică”, a declarat Florin Jipa, de la Monitorul Apărării.

Elicopterul care a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. A fost introdus în Armata SUA pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Din 1976 încoace, circa 5.000 de elicoptere Black Hawk au fost construite. Preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari, potrivit Wikipedia.