ASF a aprobat documentul de ofertă publică prin care Unirea Shopping Center, administratorul a două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, vrea să cumpere 290.758 de acţiuni la societatea de construcţii ICSIM, adică 14,8% din capitalul social al companiei

Autor: Cristina Bellu 09.07.2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat documentul de ofertă publică prin care Unirea Shopping Center, administratorul a două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, vrea să cumpere 290.758 de acţiuni la societatea de construcţii ICSIM, reprezentând 14,8% din capitalul social al companiei, anunţă ICSIM pe bursă.

Oferta de cumpărare se va derula în perioada 14-27 iulie 2021, iar intermediarul ofertei este societatea de brokeraj SSIF Prime Transaction.

Acţiunie au o valoare nominală de 2,50 lei, iar preţul de cumpărare este de 11,50 lei pe acţiune, potrivit datelor transmise de ASF.

“Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de societatea ICSIM Bucureşti, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, persoane fizice şi juridice, fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată, asigurându-se posibilităţi egale de receptare”, spun reprezentanţii ASF.

Unirea Shopping Center este controlată în proporţie de 80,3% de The Nova Group Investments Romania SA, societate controlată la rândul ei de un offshore cu acelaşi nume din Olanda, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10,8% din capitalul social.

Compania a fost deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, iar după decesul acestuia în 2017, Unirea Shopping Center a fost implicată într-un conflict între fosta soţie, Carmen Palade, şi fiul omului de afaceri Alexander Adamescu.

De la începutul anului, acţiunile SCDM se tranzacţionează în creştere cu 11,36%, pe fondul unui rulaj 870.048 lei. Emitentul are 202 milioane lei capitalizare.