Wienerberger: Blocarea eliberării autorizaţiilor de construcţie în Bucureşti afectează în mod direct atât producătorii de materiale, cât şi constructorii

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.07.2021

Producătorul de cărămizi şi pa­vele Wienerberger România, subsi­diara gru­pului austriac cu acelaşi nume, îşi în­dreaptă investiţiile în 2021 către efi­cientizarea energetică a fabricilor sale, dar şi a produselor pe care le fabrică.

„Avem în prezent şapte fabrici în Româ­nia – patru de cărămidă şi trei de pa­vaj, iar cea mai importantă parte a inves­tiţiilor noastre se îndreaptă către scă­derea impactului amprentei de carbon asu­pra mediului înconjurător, ca parte esenţială a politicilor ESG (Environmen­tal, Social, Governance), dezvoltate la nivel internaţional de grupul Wienerber­ger. Derulăm mai multe proiecte de mo­dernizare şi de optimizare a proceselor de pro­ducţie, dar şi a utilajelor folosite“, spun reprezentanţii Wienerberger.

Compania investeşte, totodată, în dez­voltarea şi lansarea de produse noi, mai eficiente din punct de vedere ener­ge­tic atât în procesul de fabricaţie, cât şi în exploatarea lor ulterioară.