ZF Bankers 2021. Lucian Todea, Elrond Network: Blockchainul vine cu inovaţie pentru partea de back-end, aşa cum fintechul a venit cu inovaţie pentru zona de front-end

Autor: Alex Ciutacu 07.07.2021

Tehnologia blockchain poate avea un impact semnificativ la nivel de inovaţie în ceea ce priveşte procesele de back-end ale sistemului financiar actual, asemănător cu modul în care fintech-urile au împins spre inovaţie în experienţa din zona de front-end, a explicat Lucian Todea, cofondator şi COO, Elrond Network, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2021.

„Noi credem că va avea un impact incredibil de mare asupra sistemului bancar, dar este clar că orizontul de timp este ceva care rămâne de văzut. Dacă fintech-ul a adus inovaţie în zona de front-end utilizând aceleaşi sisteme în spate, noi spunem că blockchainul vine cu inovaţie pe partea de back-end. Suntem convinşi că atât băncile şi alte instituţii, cât şi comercianţii sau alţi actori vor începe să folosească blockchainul ca o nouă infrastructură şi inovaţie care nu vine aşa mult pe partea de user experience, ci pe partea de infrastructură”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Bankers Summit 2021: