Bit Soft atrage 1,5 mil. euro de la investitori printr-un plasament intermediat de BT Capital Partners. Listarea la Bursă, în decurs de o lună

Autor: Roxana Rosu 07.07.2021

Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria ospitalităţii, a  atras 1,5 milioane euro printr-un plasament privat de obligaţiuni, cu scadenţă în 2025, la o dobândă de 5,5%.

Obligaţiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) de la Bursa de Valori Bucureşti, iar fondurile obţinute vor finanţa dezvoltarea companiei, în special pentru achiziţia unui grup de companii care desfăşoară o activitate similară în Franţa şi Maroc.

Bit Soft, fondată în 1994 de către Bogdan Stanciu, este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligaţiuni pe piaţa AeRO a BVB.

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar şi Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 15.000 de obligaţiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi.

Plasamentul a fost închis anticipat, fiind înregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris peste 90 de investitori, atât persoane fizice, cât şi juridice.

“Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este începutul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregătim de extinderea în noi pieţe, iar infuzia de capital adusă prin intermediul emisiunii de obligaţiuni ne asigură fundamentul necesar pentru îndeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu şi lung”, afirmă Bogdan Stanciu, Director General şi fondator Bit Soft.

Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director), Alexandru Vlaicu (Manager) şi Bogdan Baldovin (Associate).

“Închiderea cu succes a plasamentului privat de obligaţiuni reprezintă un prim pas important pe piaţa de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atât pentru accelerarea expansiunii internaţionale, cât şi pentru susţinerea eforturilor de dezvoltare a soluţiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanşat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect şi le mulţumim pentru încrederea acordată”, declară  Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Bit Soft vrea ca prima zi de tranzacţionare fie în decurs de o lună, sub simbolul  BIT25E.

Cu o experienţă de peste 27 de ani în industria ospitalităţii, Bit Soft dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante şi centre spa & wellness, fiind prezentă în 3 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est: România, Bulgaria şi Ungaria.

În ultimii ani, BT Capital Partners a asistat o serie de companii antreprenoriale în procesul de listare la BVB, printre care Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.