Absolvenţii de gimnaziu care nu au putut susţine Evaluarea Naţională încep de luni etapa specială

Autor: Laura Buciu 04.07.2021

Absolvenţii de gimnaziu care nu au putut susţine Evaluarea Naţională susţin, de luni, probele în cadrul unei etape speciale. Ministerul Educaţiei anunţă că s-au înscris 60 de candidaţi.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare/carantină din cauza COVID-19 sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen ale Evaluării Naţionale pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie, cu proba de Limba şi Literatura Română. În 6 iulie este proba scrisă la Matematică, în 7 iulie proba scrisă de Limba şi Literatura Maternă, urmând ca rezultatele să se afişeze în 9 iulie, dată de la care se pot depune şi contestaţiile. Acestea se vor corecta în perioada 10 - 11 iulie, iar în 12 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

S-au înscris peste 60 de candidaţi.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 - 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.