Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, se apropie de investiţii de 1 mld. dolari. Cristian Nacu, senior country officer: România este a doua ţară după Turcia ca mărime a portofoliului

Autor: Tibi Oprea 29.06.2021

♦ IFC derulează în perioada 6-7 iulie, împreună cu organizaţia Climate Bond Initiative, un training gratuit dedicat potenţialilor emitenţi despre cum se face o emisiune de obligaţiuni verzi.

Cristian Nacu, senior country officer în cadrul International Finance Corporation pentru România şi Republica Mol­dova, spune că divizia de investiţii a Grupului Băncii Mondiale se apropie de investiţii totale de 1 miliard de dolari, România fiind a doua ţară după Turcia în ceea ce priveşte dimensiunea portofoliului.

„Portofoliul nostru astăzi este undeva în jur de 950 de milioane de dolari. Încă nu s-a încheiat anul financiar, la noi se încheie pe 30 iunie, abia după această dată vom şti exact suma, însă se apropie de 1 miliard de dolari. Avem aproximativ 30 de proiecte. Din punctul IFC de vedere, România este a doua ţară după Turcia ca mărime a portofoliului, deci este o ţară foarte importantă pentru toată zona europeană“, afirmă Cristian Nacu.