TeraPlast Bistriţa – la un record de 1,7 mld. lei la Bursa de la Bucureşti. De la începutul anului 2021 acţiunile au un raliu de 121%. Dorel Goia, la o avere de 790 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 29.06.2021

♦ Ieri acţiunile au urcat cu 4% pe tranzacţii de aproape 7 mil. lei ♦ Vineri, când compania a avut AGA, acţiunile au urcat cu 9,3%.

Cu 4% s-au apreciat acţiunile pro­ducătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) pe parcursul şedinţei de tranzacţio­nare de luni, 28 iunie 2021, pe o lichiditate de aproape 7 milioane de lei, potrivit datelor BVB. Vineri, când compania a avut AGA în urma căreia s-a decis distribuirea unor dividende 226 mil. lei şi acţiuni gratuite, acţiunile au urcat cu 9,3%.

„Creşterea s-a manifestat încă din ziua de vineri. Vineri a avut loc AGA, în cadrul căreia s-a aprobat dividen­dul şi distribuirea de acţiuni gratuite. Posibil ca aprobarea efec­tivă a acestor hotărâri să fi condus la acest raliu“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estin­vest. Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat ieri cu 0,8% la 11.967 de puncte, un nou maxim istoric. Vineri indicele a urcat cu 1,62%. Aşadar, impulsul favorit de vineri se observă şi în prima şedinţă de tranzacţionare din această săptă­mână determinat cel mai probabil de câteva afirmaţii ale CEO-ului despre rezul­tatele financiare pentru perioada următoare.