Cât costă cazarea la pediatrie în marile spitale private din Bucureşti: între 1.100 şi 2.000 de lei pe noapte trebuie să scoată părinţii din buzunar în cazul internării la privat

Autor: Georgiana Mihalache 21.06.2021

♦ Investigaţiile medicale pentru copii sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, indiferent de tipul spitalului – public sau privat ♦ În privat, însă, costurile pentru cazarea mamei împreună cu copilul trec de 1.000 lei/ noapte în Bucureşti.

Părinţii care aleg sistemul privat de sănătate pentru a se interna alături de copil în cazul unei afecţiuni a acestuia scot din buzunar în medie 1.500 lei pe noapte, cost care implică mâncarea şi cazarea, potrivit datelor ZF primite de la pacienţi şi de la companii. Doar tra­tamentele sau intervenţiile medicale pentru copil sunt decontate integral prin lege de Casa Naţională de Asigurări, serviciile de cazare sau masă fiind plătite de părinţi.

Este cazul a două mame din Bucureşti, in­ter­nate în Spitalul Ponderas (parte a re­ţe­lei Regina Maria), respectiv MedLife, care au plătit 1.100 lei/ noapte la Ponderas şi 1.500 lei pe noapte la MedLife. Cei doi ope­ra­tori privaţi nu au răspuns solicitării ZF pri­vind preţurile practicate în secţia de pediatrie.