Dan Tudose, E-acumulatori: Costul instalării unui sistem fotovoltaic este de 5-6% din valoarea unei investiţii într-o locuinţă nouă. Amortizarea se face în maximum cinci-şapte ani

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu 15.06.2021

Cheltuielile pentru instalarea unui sistem fotovoltaic se ridică la 20.000-25.000 de lei pentru un sistem de 4-5 kW, care, timp de nouă luni pe ani, asigură aproape tot consumul necesar.

Investiţia într-un sistem fotovoltaic care să asigure necesarul de energie pentru o casă se recuperează în maximum cinci-şapte ani, prin scăderile din facturi, spune Dan Tudose, director general la E-acumulatori, o platformă care distribuie baterii, acumulatori, sisteme fotovoltaice şi soluţii de stocare de energie.

„Panourile fotovoltaice au un timp de instalare foarte scurt, de una-două zile, pentru o locuinţă normală. Costul instalării sistemului este mic, de 5-6% din valoarea unei investiţii într-o locuinţă nouă, iar amortizarea investiţiei se face în maximum cinci-şapte ani“, a spus Dan Tudose la videoconferinţa ZF Economia verde, realizată în parteneriat cu Raiffeisen Bank.