Grupul Cris-Tim, controlat de familia Timiş, s-a apropiat de exporturi de 100 mil. lei în 2020. Ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, generată atât de cauze demografice specifice României, cât şi de criza sanitară

Autor: Florentina Niţu 09.06.2021

„Creşterea preţului petrolului şi blocarea canalelor de aprovizionare generează în acest an creşterea preţurilor energiei, combustibililor şi a ambalajelor. Ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, generată atât de cauze demografice specifice României, cât şi de criza sanitară.“

Grupul Cris-Tim, controlat de fa­mi­lia Timiş, aflat în primii cinci pro­ducători de carne de pe piaţa românească, a avut ex­por­t­uri de 95,1 mi­l. lei în 2020, în creş­tere cu 12% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de reprezentanţii grupului.

Veniturile grupului Cris-Tim au fost de 686 de milioane de lei anul trecut, faţă de 752 de milioane de lei în 2019, iar EBITDA consolidat - câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare – a scăzut de la 111,8 milioane de lei la 84 de milioane de lei.

„Anul trecut, pandemia de COVID-19 a creat incertitudini pri­vind consumul şi putem spune că 2020 a fost un an total atipic. Creşte­rea pre­ţului petrolului şi blocarea ca­na­­lelor de aprovizionare gene­rează în acest an creşterea preţurilor ener­giei, combustibililor şi a ambalajelor. Nu în ultimul rând, ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, generată atât de cauze demografice specifice României, cât şi de criza sanitară“, au spus reprezentanţii grupului Cris-Tim, care are 1.000 de angajaţi. Ei au răspuns la întrebările trimise de ZF cu ocazia întocmirii unei noi ediţii a catalogului anual Cei mai mari jucători din economie.