Mihai Tecău, Omniasig: Ne aşteptăm ca tendinţa din 2020, de creştere a asigurărilor de sănătate, să continue la fel de puternic şi în 2021

Autor: Mircea Nica 03.06.2021

„Asigurările de locuinţe pot genera şi ele o creştere anul acesta, însă este greu de contrabalansat ponderea majoritară pe care asigurările auto o au şi o vor păstra în perioada următoare în portofoliile asigurătorilor.“

Asigurările de sănătate sunt aşteptate să îşi păstreze trendul de creş­tere susţinut şi în anul 2021, ur­mând să se manifeste un interes mare al clienţilor pentru astfel de produse, după cum a spus Mihai Tecău, pre­şedinte al directoratului Omniasig, pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Ne aşteptăm ca tendinţa mani­fes­tată anul trecut, de creştere susţi­nu­tă a atenţiei şi a inte­resului faţă de asi­gurările de să­nătate, să continue la fel de puternic şi în 2021. Asigu­ră­rile de locuinţă pot ge­nera şi ele o creş­tere anul aces­ta, însă este greu de contra­balansat ponderea majo­ritară pe care asi­gu­rările auto o au şi o vor păstra în perioada următoare în portofoliile asigurătorilor“, a ex­plicat Mihai Tecău.

Pe segmentul asigurărilor de să­nă­tate, volumul subscrierilor Omni­asig a ajuns al 30 mil. lei, cu 64,8% mai mult la finalul anului 2020, faţă de 2019.